Hopp til innhold
Konferanse

Nordic Dialogues: Towards an inclusive cultural sector

Hvordan gjør vi kulturen mer inkluderende for personer med flerkulturell bakgrunn?

Danser og koreograf Julienne Doko (Danmark) er en av deltakerne, gjennom nettverket Critical Friends. Foto: Stefano Attanasio

Danser og koreograf Julienne Doko (Danmark) er en av deltakerne, gjennom nettverket Critical Friends. Foto: Stefano Attanasio

2. - 3. desember 2019

Legg arrangementet i min kalender

Vega Scene og Det Norske Teatret, Oslo

Kulturrådet og Nordisk ministerråd

Meld deg på

Hvordan gjør vi kulturen mer inkluderende for personer med flerkulturell bakgrunn? Syv nordiske nettverk har de siste tre årene delt erfaringer og metoder. De har jobbet med kulturskoler, biblioteker, museer og på ledernivå i kulturlivet. Nå presenterer nettverkene sine resultater.

Felles for de nordiske landene er målet om inkludering og ytringsfrihet for alle. I dagens stadig mer polariserte debattklima, har kulturaktører en viktig rolle. Kultur skaper fellesskap som vi trenger for å bekjempe rasisme og nasjonalisme. Denne konferansen gir verdifulle perspektiver, konkrete verktøy og strategier som kan inspirere politikere, kulturledere og kunstnere på tvers av Norden.

Norden samles i Oslo

Velkommen til Vega Scene, 2. desember kl 10-17, og Det Norske Teatret, 3. desember kl 9-16.

  • Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande åpner konferansen
  • Nordisk ministerråd er tilstede for å motta anbefalingene fra prosjektet

Del av Inkluderende kulturliv i Norden

Konferansen presenterer resultatene fra prosjektet Inkluderende Kulturliv i Norden (2017-2019). Prosjektet er ledet av Kulturrådet og finansiert av Nordisk Ministerråd og Kulturdepartementet.

 

Les mer og se programmet

Read about the conference in English