Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte

Utvalget behandler søknader om arrangørstøtte og festivalstøtte.

Publisert 20.10.2012
Sist endret 20.02.2020

Medlemmene skal ha musikkfaglig kompetanse som dekker hele musikkfeltet og bransjen i de ulike sjangrene, arrangørkompetanse, kunnskap om programmering og publikum. Utvalget består av fagpersoner med erfaring fra arrangør- og festivalvirksomhet, men også utøvende og skapende kunstnere med betydelig erfaring i feltet og fra arenaene. Det må også finnes kompetanse på kirkemusikkfeltet.

Leder

Jan Ole Otnæs (f.1951) Oslo. Fra Mo i Rana. Har lang fartstid innenfor norsk jazz- og musikkliv. Fra 2013 leder for Nasjonal jazzscene i Oslo etter å ha vært festivalsjef og kunstnerisk leder for Molde int. jazzfestival 2001 - 2012. Før dette leder av Bodø kulturhus. Otnæs satt i Rikskonsertenes festivalstøtteutvalget på midten av 90-tallet, senere i Faglig utvalg for Rom for kunst i Kulturrådet og i styringsgruppa for musikkverkstedordningen i Norsk musikkråd. Har vært leder og medlem i styret i Norsk Jazzforum i ulike perioder. Otnæs var også leder for dette utvalget i forrige periode.

Medlemmer

Tone Christoffersen (f. 1980) bosatt i Bodø, opprinnelig fra Harstad (Nordland). Produsent for Stormen konserthus. Utdannelse innen kulturarbeid fra Stavanger og Bø i Telemark. Ansatt som formidlingsmedarbeider i Norsk jazzforum fra 2004–2008. Har jobbet som produsent for Stavanger jazzforum / Maijazz fra 2008–2010. Daglig leder for Studentersamfunnet Folken i Stavanger fra 2010– 2012. Har i tillegg jobbet som frivillig medarbeider hos flere festivaler og arrangører, blant annet Festspillene i Nord-Norge, Bø jazzklubb, Kampenjazz, Bodø Jazz Open, Nordland musikkfestuke og Parkenfestivalen. Har tidligere vært styremedlem i Stavanger Rock, Vestnorsk jazzsenter og Norske konsertarrangører. Christoffersen satt også i dette utvalget i forrige periode. 

Karoline Sofie Tveitnes Trollvik (f. 1988) bosted Varangerbotn (Troms og Finnmark). Museumsleder for Varanger samiske museum. Var medlem av faglig utvalg for forsøksordningen miljø- og klimakrise – kunst og kultur i Kulturrådet i 2018–2019. Har ledet Riddu Riđđu-festivalen i perioden 2014–2018. Hun har master i antropologi fra Universitetet i Bergen med studier i urfolksidentiteter, og har gjort feltarbeid på Taiwan. I arbeidet trekkes paralleller til egen oppvekst i et sjøsamisk miljø, miljøer som begge har opplevd økt kulturell bevisstgjøring de siste 30 årene. Riddu Riđđu-festivalen har sterk internasjonal orientering, med nettverk og samarbeid over hele verden. Trollvik satt også i dette utvalget i forrige periode. 

Nils Henrik Asheim (f. 1960) bosted Stavanger. Komponist og organist, utdannet ved Norges musikkhøgskole og Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam. Ansatt som organist i Stavanger konserthus. Produksjon som omfatter kammermusikk, orkesterverk, kirkemusikk, musikkteater og computerbasert musikk. Har vunnet Spellemannprisen to ganger, samt Edvard-prisen og Lindemannprisen. Har vært en aktiv pådriver for etablering og utvikling av Tou Scene og har vært mangeårig leder av nyMusikk Stavanger. Han har undervist ved Stavanger musikkonservatorium og har virket som musikkanmelder i Stavanger Aftenblad. Asheim satt også i dette utvalget i forrige periode. 

Julie Forchhammer (f. 1975) bosted Vang. Frilans konsulent og arrangør. Tidligere festivalsjef for Vinjerock, miljøsjef for Øyafestivalen, manager i Bpop Management, platearbeider i V2 og i EMI Music Norway. Har også vært markedssjef for Rockefeller i Oslo og tidligere kommunikasjonsrådgiver og nå styremedlem i Regnskogfondet.

Andreas Ljones (f. 1978) bosatt i Kragerø. Folkemusiker utdannet ved Norges musikkhøgskole. Kjent for mange nye og utradisjonelle grep med røtter i springleiktradisjonen fra Vågå, Lom og Skjåk. Lært av Knut Kjøk, Amund Bjørgen, Tore Rødølen og Rolv Brimi. Har tidligere spilt i Majorstuen, Andreas Ljones Band og Camilla Granlien Band, og har vært musiker og komponist i dansekompaniet Frikar. Han har skrevet musikk for film, teater og dans, vært festivalkomponist på Vinterfestspill i Bergstaden og Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival. Bestillingsverk for blant annet Jørn Hilmestemnet og Kalottspel.

Utvalget behandler søknader til: